Радмила Валан

М-р Радмила Валан

Адвокат - Надворешен Соработник

ФОКУС

  • Судско застапување;
  • Трговско и корпоративно право;
  • Семејно и наследно право;

ОБРАЗОВАНИЕ

Мај 2020

Магистер на правни науки од областа на Судско застапување
Chicago-Kent College of Law, Illinois Institute of Technology, Чикаго, Илиној, САД

Мај 2019

Сертификат за завршена двосеметрална програма на Мастер студии по Бизнис Право и Право на Интелектуална Сопственост
Chicago-Kent College of Law – School of American Law во Атина, Грција

Декември 2016

Правосуден испит
Министерство за Правда на Република Македонија

Јуни 2015

Магистер на правни науки од областа на Граѓанското право
Одбранет магистерски труд на тема „Смртна казна: За и Против“
Универзитет „Американ Колеџ Скопје„, Скопје, Република Македонија

Септември 2011

Дипломиран правник
Универзитет „Св. Кирил и Методиј„, Правен факултет “Јустинијан Први” Скопје, Република Македонија

ПОЧЕСТИ И ЧЛЕНСТВА

Декември 2016-денес

Мај 2018 – денес

Член на Адвокатската Комора на Р.С. Македонија

 

Делегат во Собранието на Адвокатската Комора на Р.С. Македонија од Адвокатска заедница Скопје 3